Lowongan Kerja
85 Contoh Soal Tes Bahasa Inggris BUMN dan Jawaban, Tes Tahap 2 Seleksi Rekrutmen Bersama BUMN 2023
Inilah contoh tes bahasa inggris BUMN 2023 dan kunci jawaban untuk persiapan Rekrutmen Bersama BUMN 2023.
Penulis: Briandena Silvania Sestiani | Editor: Heriani AM
D. But also increase their motivation
E. The motivation
Jawaban: D
8. School principals ... at schools
A. Is working
B. Work
C. Going to work
D. Maybe working
E. To working
Jawaban: B
9. While living in Kebumen, we always went to school on foot. This meant that we ... on foot while we were living in Bogor
A. Go to school
B. Are going to school
C. Used to go to school
D. Are used to going to school
E. Liked going to school
Jawaban: C
10. I ... from Indonesia
A. Is
B. Are
C. Am
D. Be
E. Were
Jawaban: C
11. Duke Ellington wrote ... during his career
A. That over a thousand songs
B. Over a thousand songs
C. Over a thousand songs were
D. There were over a thousand songs
Jawaban: B
12. Manufactuers may use food additives ... to color, to flavor, or to fortify foods.
A. For preserving
B. Which preserve
C. To preserve
D. Being preserving
Jawaban: C
13. Rabies is a (A). serious disease (B). Carried in the (C). Saliva of (D). An infected animals.
Jawaban: D
14. Brakes and cluthces (A). serve very different (B). functions in an automobile, (C). and their principles of operation (D). are nearly the same.
Jawaban: C
15. At midnight, the second shift of security guards .... on duty
A. Coming
B. To come
C. Comes
D. Come
Jawaban: C
Baca juga: 65 Contoh Soal Bahasa Inggris Rekrutmen Bersama BUMN 2023 dan Jawaban, Pelajari Sekarang
16. Ms. Najar wants to ... the costs by tonight
A. Final
B. Finalize
C. Finally
D. Finality
Jawaban: B
17. Ms. Yu has suggested .... more reservation clerks
A. Hire
B. Hiring
C. Hired
D. To hire
Jawaban: B
18. A customer service representative ..... at our catalogue number
A. Alaways is available
B. Is always available
C. Is available always
D. Being always available
Jawaban: B
19. Can you meet with us .... 11.00?
A. On
B. For
C. At
D. In
Jawaban: C
20. ... Miss Clara nor Mr. Elang will attend the annual workshop next monday
A. Neither
B. Either
C. Both
D. Not only
Jawaban: A
21. The document that you requested ... on your desk
A. Is
B. Am
C. Are
D. Were
Jawaban: A
22. The .... businessperson always dresses appropriately
A. Success
B. Succeed
C. Successful
D. Succession
Jawaban: C
23. You will find all the pencils you need .... that drawer
A. Through
B. Under
C. On
D. In
Jawaban: D
24. Several important pieces of information were .... from the report
A. Omit
B. Omitted
C. Omitting
D. Omission
Jawaban: B
25. If the weather is bad, we .... the trip
A. Will cancel
B. Have canceled
C. Canceled
D. Are canceling
Jawaban: A
Baca juga: 55 Contoh Soal Bahasa Inggris Rekrutmen Bersama BUMN 2023 dan Jawaban, Cek Variasi Model Soalnya
26. You can always count on Ms. Cho, as she is one of our most .... employees
A. Depend
B. Depending
C. Dependable
D. Dependence
Jawaban: C
27. Mr. Jones finally.... a promotion and he was very happy to get it
A. Deceived
B. Conceived
C. Perceived
D. Received
Jawaban: D
28. The office was in excellent condition when we moved in because the former ..... was very tidy
A. Occupy
B. Occupied
C. Occupant
D. Occupancy
Jawaban: C
29. No one can go home ... the work is finished
A. If
B. Until
C. Since
D. Because
Jawaban: B
30. Just walk.....that door and you will see the copy machine on the other side
A. Under
B. Around
C. Between
D. Through
Jawaban: D
31. What is the antonym of "benevolent"?
A. Kind
B. Cruel
C. Generous
D. Altruistic
Jawaban: B. Cruel
32. What is the meaning of the word "diligent"?
A. Lazy
B. Hardworking
C. Careless
D. Uninterested
Jawaban: B. Hardworking
33. What is the synonym of "agile"?
A. Slow
B. Flexible
C. Rigid
D. Stiff
Jawaban: B. Flexible
34. What is the antonym of "expand"?
A. Contract
B. Shrink
C. Grow
D. Enlarge
Jawaban: A. Contract
35. Australia is known for its unique wildlife, including kangaroos, koalas, and wallabies. But did you know that Australia is also home to some of the most dangerous animals in the world? The saltwater crocodile, box jellyfish, and funnel web spider are just a few examples of these deadly creatures.
What is Australia known for?
A. Its dangerous animals
B. Its unique wildlife
C. Its beaches
D. Its landmarks
Jawaban: B.
Baca juga: 25 Contoh Soal Bahasa Inggris Rekrutmen Bersama BUMN 2023 untuk Tes Online Tahap 2
36. What are some examples of Australia's dangerous animals?
A. Kangaroos, koalas, and wallabies
B. Saltwater crocodile, box jellyfish, and funnel web spider
C. Lions, tigers, and bears
D. None of the above
Jawaban: B.
37. Climate change is a serious problem that affects the whole planet. It is caused by human activities such as burning fossil fuels, deforestation, and industrial processes. Climate change leads to rising temperatures, melting ice caps, and more extreme weather conditions.
What is climate change?
A. A serious problem that affects the whole planet
B. A type of weather condition
C. A way to improve the environment
D. None of the above
Jawaban: A.
38. What causes climate change?
A. Human activities such as burning fossil fuels, deforestation, and industrial processes
B. Natural disasters such as earthquakes and hurricanes
C. Changes in the sun's energy output
D. None of the above
Jawaban: A.
39. Mr Stephen ... the office by time time I phoned him
a. Leaves
b. Was leaving
c. Has already left
d. Had already left
Jawaban: D
40. ..., I would have gone to Japan
a. If I had enough money
b. If I have had enough money
c. If I have enough money
d. If I will have enough money
Jawaban: A
41. When you need supplies, .... a request with the office manager
A. Filling
B. Fell
C. Fallen
D. File
Jawaban: D
42. The bell captain suggested that more porters ... hired
A. Are
B. Have
C. Be
D. Do
Jawaban: C
43. The last train to Hamburg ... at 10.30
A. Depart
B. Departs
C. To depart
D. Departing
Jawaban: B
44. The vice-president will be seated .... the chairman at the banquet
A. As
B. By
C. To
D. From
Jawaban: B
45. The manager got his staff ... last weekend
A. To work
B. Was working
C. Workable
D. Worked
Jawaban: A
Baca juga: 15 Contoh Soal Rekrutmen Bersama BUMN 2023 Tes Online Tahap 2 Bahasa Inggris dan Jawabannya
46. The newspaper expects circulation ... next year
A. To ascend
B. To increase
C. To escalate
D. To raise
Jawaban: B
47. The head of operations ... to the management convetion
A. Going
B. Are going
C. Go
D. Is going
Jawaban: D
48 Reductions in the budget require us .... our costs for international travel
A. Limits
B. To limit
C. Limiting
D. Limit
Jawaban: B
49. The ticket holders may be ... about the change in date
A. Confusing
B. Confuse
C. Confused
D. Confuses
Jawaban: C
50. Ms. Mosley is .... member of our advertising team
A. Creative
B. Most creative
C. More creative
D. The most creative
Jawaban: D
51. Rina: “Andi, will you close the windows? please. I’m busy right now.”
Andi: “I’m busy myself, but I ………anyhow.”
A. Will close them
B. Will have to close them
C. Will have them closed
D. Will ask you to close them
Jawaban: C
52. It was very difficult to park the car in Pondok Indah Mall as there were not any … parking spaces.
A. Vacant
B. Blank
C. Uninhabited
D. Bare
Jawaban: A
53. You are already grown up so you should be able to … between good and bad.
A. Differentiate
B. Discriminate
C. Distinguish
D. Verify
Jawaban: C
54. The manager was very worried because his production figures were ...
A. Falling off
B. Falling out
C. Falling over
D. Falling through
Jawaban: A
55. Having given the prescription to the patient…
A. The medicine was taken regularly by the patient
B. The doctor told the patient to take the medicine regularly
C. The medicine had to be taken regularly by the patient
D. The patient was told to take the medicine regularly
Jawaban: B
56. He was so surprised by the things happening so fast that he had a look of ... on his face.
A. Astonishment
B. Amazement
C. Puzzlement
D. Excitement
Jawaban: C
57. The street all over Jakarta are flooded. … last night.
A. It must be raining
B. There might have rain
C. It must have rained
D. There might have been raining
Jawaban: C
58. We went to the painting exhibition ... the rain.
A. Because
B. Although
C. In spite of
D. Despite of
Jawaban: D
59. I counted twenty students at ..., the others were all members of the teaching staff.
A. The least
B. The most
C. The fewest
D. The more
Jawaban: A
60. I recommended that the organization … its by-laws as soon as possible.
A. Finished composing
B. Should finish composing
C. Finish composing
D. Finishes composing
Jawaban: A
61. Since the road is wet this morning, … last night.
A. It must rain
B. It must be raining
C. It must have rained
D. It must have been rain
Jawaban: B
62. We had to wait a long time to get these books back, …?
A. Don't we
B. Couldn't we
C. Didn't we
D. Shouldn't we
Jawaban: C
63. A trip to Bali should ...
A. Benefit to you
B. Be well for you
C. Do you good
D. Be beneficial with you
Jawaban: B
64. The passengers of the Aagle Airways....... their flight schedule several times.
A. Look over
B. Look into
C. Look out
D. Look after
Jawaban: A
65. I ... the advertisement at local newspaper.
A. Reading
B. Would Reading
C. Have Reading
D. Read
Jawaban: D
66.... Miss Clara nor Mr Elang will attend the annual workshop next Monday
A. Neither
B. Either
C. Both
D. Not only
Jawaban: A
67. Don’t persuade Joan’s husband to buy her a ring, he is rather ... over money matters.
A. Jealous
B. Mean
C. Selfish
D. Greedy
Jawaban: B
68. I said that I would rather not … it right now.
A. Discussing
B. To discuss
C. Discuss
D. Discussion
Jawaban: C
69. The term "support staff" is often used to describe employees that perform lower-level task but also are providing essential administrative duties for executive-level managers.
A. that perform lower-level tasks but also are providing
B. performing lower-level tasks but also providing
C. who perform lower-level tasks but also provide
D. that performs lower-level task but also provide
Jawaban: C
70. A few million rupiahs, he went on a four to Europe.
A. Saved
B. Has saved
C. He has saved
D. Having saved
Jawaban: D
Baca juga: 160 Contoh Soal Rekrutmen Bersama BUMN 2023 Tes TKD serta Core Values AKHLAK Lengkap Jawaban
71. ... Position of the planet Earth in relation to the Sun is always changing a little bit.
A. The
B. That the
C. It was the
D. There was a
Jawaban: A
72. The ordinary chair ... in countless shapes, sizes, styles, and materials.
A. Has been made
B. To the made
C. Is making
D. Been making
Jawaban: A
73. Richard Wright's Uncle Tom's Children, a collection of short (a) stories, were (b) a critical success (C) whem it appeared (d) in 1938.
Jawaban: B
74. Migrating butterflies (a) can travel (b) long distant (c) over (d) water
Jawaban: C
75. Early (a) adolescence is a developmental (b) phase consisting of rapid (c) changes in behaviour, psyhcological (d), and hormones
Jawaban: D
Baca juga: 105 Contoh Soal Rekrutmen Bersama BUMN 2023 Tes TKD dan Kunci Jawaban Lengkap Kisi-Kisi Materi
76. The guest were amazed by the ... statues in the garden.
A. Color
B. Colorful
C. Colors
D. Colorfully
Jawaban: B
Baca juga: 95 Contoh Soal Rekrutmen Bersama BUMN 2023 Tes TKD dan Kunci Jawaban, Cek Variasi Model yang Keluar
77. It appears that our competitors are considering ... our takeover proposal
A. To accept
B. Accept
C. Accepting
D. Accepted
Jawaban: C
78. The old distributor's delivery was... than the new one.
A. Fast
B. Faster
C. Fastest
D. More fast
Jawaban: B
79. Our new line of women's fashion has proven... to be a top seller
A. Its
B. Hers
C. Herself
D. Itself
Jawaban: D
80. Mr. Sanchez will be arriving ... Monday the 25th .... 5 o'clock
A. In; at
B. On; in
C. At; in
D. On; at
Jawaban: D
81. These simple guidelines can improve hiring procedures... for us and for our potential employess
A. Neither
B. Both
C. Also
D. Either
Jawaban: B
82. Many places of history (a), scientific, cultural (b), or scenic (c) importance have been designated national (d) monuments
Jawaban: A
83. Snakebirds were not given (a) their name because they (b) eat snakes, but (c) because of (d) their long, slender necks resemble snakes.
Jawaban: D
84. Willa Cather is known (a) for My Antonia and another (b) novels of the (c) American frontier (d)
Jawaban: B
85. The eardrum (a) is the only (b) organ in a human (c) body that is capable of detecting changes in air (d) pressure
Jawaban: C (*)
Isi komentar sepenuhnya adalah tanggung jawab pengguna dan diatur dalam UU ITE.